Leider Wout Van Aert vreest één concurrent in het bijzonder, maar ziet wel kansen: "Dat kan misschien een voordeel zijn"

Redactie
| 12 reacties
Leider Wout Van Aert vreest één concurrent in het bijzonder, maar ziet wel kansen: "Dat kan misschien een voordeel zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag kregen de renners in de Ronde van België een tijdrit voorgeschoteld, in de etappe van zaterdag wacht er een soort mini-versie van Luik-Bastenaken-Luik. Wout Van Aert weet dat het niet eenvoudig zal worden om zijn leiderstrui te verdedigen.

"Qua afstand is het al veel ­beter dan vorig jaar, maar het wordt niet gemakkelijk", weet de wereldkampioen in het veld. "Mijn enig probleem is mijn gewicht: 77 kilogram is niet weinig, maar ik wil me er niet achter verschuilen. Mijn tegenstanders zijn ook mensen die het van de kracht moeten hebben. Het zijn niet meteen lichtgewichten."

Al ziet Van Aert mogelijk wel een voordeel op de concurrentie. "Vorige week in de Ronde van Noorwegen waren ook ritten die veel weg hadden van de Ardennen. Dat kan misschien een voordeel zijn", aldus Van Aert in Het Nieuwsblad.

"Pakt Gilbert alle bonificatieseconden, dan is het al van dat"

Over zijn grootste concurrent voor eindwinst is er weinig discussie: Philippe Gilbert. "Zeker en vast. Hij sprokkelde elke dag seconden in de Gouden Kilometer. Nu krijgt hij zijn favoriete parcours. Pakt Gilbert alle bonificatieseconden, dan is het al van dat: negen in de Gouden Kilometer en tien als winnaar bij de finish", rekent Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties