Debusschere bezorgt Lotto Soudal de slotrit, gevallen Keukeleire heeft eindwinst beet in Ronde van België

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Debusschere bezorgt Lotto Soudal de slotrit, gevallen Keukeleire heeft eindwinst beet in Ronde van België

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde en laatste rit in de Ronde van België is gewonnen door Jens Debusschere. De sprinter van Lotto Soudal was nipt de snelste van het pak. De eindwinst was voor Jens Keukeleire, die wel nog ten val kwam in de laatste kilometers.

Het eerste uur in de laatste rit ging in een rotvaart. Er werd in het eerste wedstrijduur maar liefst 48 kilometer afgelegd. Enkele renners probeerden de vlucht van de dag te vormen, maar dat ging niet door het hoge tempo. Uiteindelijk kregen vijf renners dan toch de goedkeuring van het peloton.

De broertjes Tim Declercq en Benjamin Declercq kregen het gezelschap van veldrijder Daan Soete, de Nederlander Taco van der Hoorn en de Oostenrijker Matthias Brändle. Ondertussen was het Team Belgium dat de koers controleerde in het peloton. De vluchters kregen met het oog op een massasprint geen kans van het peloton en werden ingerekend.

Gouden Kilometer

Er kwam wel een belangrijk moment bij de Gouden Kilometer. Dat werd een duel tussen Philippe Gilbert en Jens Keukeleire. De renner van Orica-Scott pakte de eerste sprint, de andere twee sprints waren een kolfje naar de hand van Gilbert. Keukeleire was virtueel leider met 6" voorsprong op de jonge Rémy Cavagna.

Lotto Soudal voor Debusschere

Lotto Soudal joeg het tempo de hoogte in met de finale in zicht. Keukeleire was dan weer op weg om de Ronde van België te winnen, maar hij kwam wel nog ten val in de laatste kilometers. Gelukkig voor de West-Vlaming was er de regel van de laatste drie kilometer. Hij mocht dan ook zegevieren als eindwinnaar.

In de sprint zelf werd Debusschere perfect gepiloteerd door schoonbroer Jürgen Roelandts. Debusschere maakte het af en bezorgde Lotto Soudal de slotrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties