Collega's schoten onfortuinlijke De Vuyst meteen ten hulp: "Zagen ze in de verte roerloos liggen"

Redactie
| 8 reacties
Collega's schoten onfortuinlijke De Vuyst meteen ten hulp: "Zagen ze in de verte roerloos liggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sofie De Vuyst kwam dinsdag zwaar ten val tijdens een trainingstochtje met haar tijdritfiets. De levenspartner van Bart De Clercq (Lotto Soudal) zag een bus te laat en liep meerdere breuken op. Gelukkige kwamen er snel eerste zorgen van twee collega's.

"Shana Dalving en ik waren ook aan het trainen toen we Sofie met haar tijdritfiets redelijk hard door de bocht zagen gaan", zegt Dorien Van Impe in HNB. "Die is aan het trainen voor het BK, zei ik nog tegen Shana. We wachtten even op Willy Van Der Eecken, die ons met de ploegauto volgde, en toen we ons weer op gang trokken, zagen we ze in de verte roerloos liggen."

Meteen hulp

Van Impe - zelf een verpleegster - hielp De Vuyst meteen. "Als standaardreactie hebben we onmiddellijk hulp geboden. Ik vroeg Shana om even bij haar te blijven terwijl ik onmiddellijk op zoek ging naar een noodkit. Ik stelpte het bloeden en ondersteunde haar hoofd. Ze bleef de hele tijd bij bewustzijn en ze belde zelfs nog haar vriend en ouders om te zeggen dat ze zwaar was gevallen."

Even later werd De Vuyst naar het ziekenhuis gebracht. "Na een kwartier kwam de ziekenwagen aan, de politie en de MUG waren er toen al. Daarna hebben we onze training voortgezet, maar je denkt er toch voortdurend aan. Als je traint op de weg moet je wel 1.000 ogen hebben, zelfs tijdens de koers is het minder gevaarlijk", besluit Van Impe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties