Sprinter van Wanty-Groupe Goubert ambitieus voor BK: "Mijn wiel als eerste over de meet gooien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Sprinter van Wanty-Groupe Goubert ambitieus voor BK: "Mijn wiel als eerste over de meet gooien"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van een échte topfavoriet is er komende zondag geen sprake op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. Daarvoor is het parcours te weinig selectief en te vlak. Ook Kenny Dehaes heeft een doel gemaakt van het BK.

De sprinter van Wanty-Groupe Gobert rekent zich tot één van de outsiders zondag. "Een kampioenschap is altijd een speciale koers. Het is zaak van attent te blijven", opent Dehaes. "Op de twee kasseistroken kan je de koers vooral verliezen, door lek te rijden of slecht geplaatst te zijn. Ik verwacht zeker geen massasprint in Antwerpen, eerder een spurt met een kleine groep."

Geen topfavoriet

Ook Dehaes ziet geen echte topfavoriet. "Ik zie geen grote topfavoriet, dus er zal geen ploeg de hele dag controleren. We moeten zeker mannen als Van Avermaet, Gilbert en Naesen in het oog houden en meespringen wanneer zij aanvallen. Onze ploeg moet aanvallend koersen, maar ook nog krachten sparen voor de finale."

"Van de afstand op het BK heb ik geen schrik. Ik heb genoeg kilometers afgewerkt in de voorbije wedstrijden. De benen zijn dus goed. Ik hoop om zondag vooraan mee te zijn en als alle puzzelstukjes in elkaar vallen mijn wiel als eerste over de meet te gooien", besluit Dehaes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties