Serge, Thomas en co... Hiér liggen jullie kansen nog!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Serge, Thomas en co... Hiér liggen jullie kansen nog!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We zijn dinsdag ondertussen toe aan de 16e etappe in deze Ronde van Frankrijk. Bij de Belgen staat er nog steeds een nul achter de teller, al trokken heel wat landgenoten al massaal in de aanval. De kansen worden alvast schaars...

Bij het begin van de derde week van de Tour heeft België nog geen ritoverwinning beet. Te veel verwend de laatste jaren of niet? We hebben het alvast genoeg geprobeerd. Denk maar aan de aanvalslust van onder meer Thomas De Gendt, Frederik Backaert en heel wat andere landgenoten.

Maar de realiteit is: er zijn met de etappe van dinsdag bijgeteld nog slechts zes kansen. En laten we eerlijk zijn. Vier kansen met de tijdrit van zaterdag en de rit van zondag naar de Champs-Elyseés in het achterhoofd. Het lijkt heel onwaarschijnlijk dat er daar een landgenoot de handen in de lucht mag steken.

Nog vier kansen

Vier kansen, te beginnen vanaf vandaag. De renners krijgen een lastig wedstrijdbegin voorgeschoteld en het zou in principe een etappe voor zowel de sprinters als de vluchters kunnen zijn. Maar dan moeten Kittel en co wel de moeilijke eerste kilometers overleven. Alsof dat niet genoeg is, is er mogelijk kans tot waaiervorming in de finale.

In deze etappe lijken er kansen te zijn voor heel wat landgenoten, zoals Thomas De Gendt, Greg Van Avermaet, Jan Bakelants of de Belgen van Wanty-Groupe Gobert. Woensdag en donderdag wachten er dan de ritten in de Alpen. Dan wordt het uitkijken naar opnieuw De Gendt of eventueel Serge Pauwels en Tiesj Benoot .

Maar veel zal afhangen hoe hoog Team Sky en Chris Froome het tempo zullen opleggen. Mits een mooie bonus maken de vluchters kans in de Alpen, maar dan zal Sky wel niet van bij de start moeten controleren tegen een hoog tempo.

Sprinters of vluchters?

Vrijdag wacht er dan écht de laatste kans in een rit door de Provence. Al mogen de sprinters dan wel niet roet in het eten gooien in de heuvelachtige etappe richting Salon-de-Provence. Indien Kittel en co er zin in hebben, zal het moeilijk worden voor de vluchters om te overleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties