Lefevere speelt Kittel mogelijk kwijt en denkt aan déze naam als opvolger

Redactie
| 0 reacties
Lefevere speelt Kittel mogelijk kwijt en denkt aan déze naam als opvolger

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is nog steeds geen zekerheid over de toekomst van Quick-Step Floors, al liet ploegmanager Patrick Lefevere wel weten dat het de goede kant uitgaat. Maar er staan mogelijk nog enkele opmerkelijke transfers te gebeuren in de wielerploeg van Lefevere.

Zo zou de Duitse sprinter Marcel Kittel - goed voor vijfritzeges in de afgelopen Tour - dicht bij een overeenkomst staan met Katusha-Alpecin. Kittel zou er de vervanger moeten worden van Alexander Kristoff, die de laatste maanden op ramkoers lag met zijn team. Kristoff kon naar Astana, maar door de hoge financiële eisen van de Noor ging teammanager Alexandre Vinokourov niet in op dat voorstel.

Opvolger voor Kittel

Kittel zal Quick-Step Floors mogelijk verlaten en dus is Patrick Lefevere al bezig met een mogelijke opvolger voor de snelle Duitser. Het oog van Lefevere zou daarbij gevallen zijn op de Fransman Bryan Coquard. De renner van Team Direct Energie weigerde zijn contract bij zijn ploeg te verlengen en mocht daarom niet mee naar de Tour.

Lefevere zou Coquard volgens HLN ook willen uitspelen in enkele Vlaamse klassiekers. Volgend jaar kan Lefevere ook nog steeds een beroep doen op Fernando Gaviria, die wel een ander type sprinter is dan de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties