Eerste profzege voor jonge BMC-Belg: "Voel me al enkele wedstrijden erg sterk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste profzege voor jonge BMC-Belg: "Voel me al enkele wedstrijden erg sterk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij liet vorig seizoen al enkele keren vlagen van zijn talent zien, maar dit jaar heeft de wielerwereld pas echt kennis gemaakt met de 25-jarige Dylan Teuns. Na zijn podiumplek in de Waalse Pijl enkele maanden geleden, won hij maandag een eerste keer bij de profs in de Ronde van Wallonië.

"Eerst en vooral wil ik al mijn BMC-ploegmaats bedanken", zei Teuns na zijn eerste zege. "Ze hebben geweldig werk gedaan en controleerden de race voor mij. Ik had ze voor de start gezegd dat dit de belangrijkste dag was voor het algemene klassement en dat dit mijn beste kans op een zege was. Ik moest het enkel nog afmaken in de laatste meters."

Lek gereden

Toch was het even opletten geblazen toen Teuns net voor de finale van de rit lek reed. "Met nog 40 kilometer te gaan, kreeg ik met een lekke band te maken. Ik moest snel terugkeren in het peloton. Het was geen goed moment, maar al bij al was het niet zo'n groot probleem."

Teuns maakte het uiteindelijk af op de slotklim. "Ik voelde me erg goed en ik wist dat ik moest aanvallen om aanspraak te maken op de zege. Ik voel me al enkele wedstrijden erg sterk en het is goed dat ik me kan tonen na mijn goede resultaat in de Waalse Pijl. Mijn lente was heel goed en nu heb ik een ander goed resultaat beet, wat erg positief is", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties