Chris Froome draait in Roeselare de rollen om en laat Belgische kampioen achter zich

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome draait in Roeselare de rollen om en laat Belgische kampioen achter zich

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft dinsdagavond het na-Tourcriterium in het West-Vlaamse Roeselare op zijn naam geschreven. De winnaar van de Ronde van Frankrijk klopte medevluchters Oliver Naesen en Jelle Wallays in een sprint met drie.

Voor het échte criterium begon, was er eerst nog een korte tijdrit voorzien in Roeselare. Daarin was Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert de beste. Zijn ploegmaat Julien Vermote legde beslag op de tweede plek, het podium werd vervolledigd door Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale).

Maar daarna volgde het echte werk. Jelle en Jens Wallays gingen in de finale aan, maar enkel die eerste kon zijn inspanning volhouden en kreeg even later het gezelschap van gele trui Chris Froome en Belgische kampioen Oliver Naesen.

Sprint

Yves Lampaert deed nog een ultieme poging om de overwinning binnen te halen, maar het werd een sprintje met drie. Froome haalde het voor Naesen en Wallays en neemt zo vooral revanche op Naesen. De Belgische driekleur was in het criterium van Aalst nipt sneller dan de Team Sky-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties