Pech voor Mathieu van der Poel, die ritzege in de Ronde van de Limousin aan zijn neus ziet voorbij gaan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pech voor Mathieu van der Poel, die ritzege in de Ronde van de Limousin aan zijn neus ziet voorbij gaan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste etappe in de Ronde van de Limousin is gewonnen door de Fransman Elie Gesbert. De renner verschalkte zijn medevluchter in de sprint, terwijl het peloton zich misrekend had. Mathieu van der Poel was de beste van de massa en werd derde.

Een gemiste kans voor Mathieu van der Poel. De veldrijder van Beobank-Corendon was de snelste van de massa in de eerste rit van de Tour du Limousin, maar het peloton misrekende zich echter en liet twee vroege vluchters strijden om de winst.

Het duurde een klein uurtje voor twee vluchters de goedkeuring kregen van het peloton. De twee aanvallers waren twee Fransmannen: Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro) en Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93). Het duo kreeg een voorsprong van ruim vijf minuten. Het peloton knabbelde aan die voorsprong, maar het gat werd opnieuw vijf minuten.

Misrekening peloton

Het peloton had zich compleet misrekend en de twee aanvallers mochten onderling strijden voor de zege. Het was Gesbert die zich sneller toonde dan Dassonville en de handen in de lucht mocht steken. Mathieu van der Poel reed daarachter als snelste de slotklim van 600 meter op en legde beslag op de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties