De Vreese maakt op 28ste debuut in grote ronde: "Vooral Aru beschermen"

Redactie
| 0 reacties
De Vreese maakt op 28ste debuut in grote ronde: "Vooral Aru beschermen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op je 28ste verwacht je het niet meteen meer, dat debuut in een grote ronde. Maar voor Laurens De Vreese wordt het zaterdag realiteit. Dan start hij in de Vuelta.

"Ik weet niet zo goed wat me te wachten staat", aldus De Vreese bij Sporza. "Drie weken op WorldTour-niveau, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Hij zit nochtans al lang in het peloton. "Ik heb me alvast zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Ik hoop dat ik kan teren op de jaren aan profervaring die ik intussen heb opgebouwd."

Stel dat die slechte dag net in de koninginnerit komt

"De opeenvolging van de koersdagen zal natuurlijk niet van de poes zijn. Stel dat je een slechte dag hebt en dat die net tijdens de koninginnenrit valt, dan ben je in de aap gelogeerd", gooit De Vreese er een sappig spreekwoord tussen.

Het doel is duidelijk. "Ik ben niet echt een klimgeit uiteraard. Ik zal vooral knecht moeten spelen voor Fabio Aru. Hem uit de wind zetten, eten en drinken brengen en de eerste kilometers van de klim bijstaan."

"Of ik ook mijn eigen kans mag gaan? Dat valt af te wachten. Alles varieert naargelang het koersverloop van de dag. Als ik me evenwel eens kan tonen zal ik dat niet nalaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties