Jürgen Roelandts legt uit waarom hij na 10 jaar trouwe dienst Lotto Soudal verlaat voor een avontuur bij BMC

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jürgen Roelandts legt uit waarom hij na 10 jaar trouwe dienst Lotto Soudal verlaat voor een avontuur bij BMC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts zal volgend jaar niet meer te zien zijn in de kleuren van Lotto Soudal. De 32-jarige Vlaams-Brabander, momenteel herstellende van een heupoperatie, trekt in 2018 het truitje van BMC aan. Al was dat geen eenvoudige beslissing.

"Het was geen gemakkelijke keuze om de ploeg na tien jaar te verlaten", opent Roelandts bij zijn team. "Ik heb deze beslissing lang en goed overwogen. Ik had echter het gevoel dat het tijd was om uit mijn comfortzone te treden en nieuwe doelen te stellen. Als prof heb ik nooit voor een ander team gereden, dus dit is een spannend avontuur. Ik voel dat ik dit nodig heb."

Roelandts wordt bij BMC ploegmaat van Greg Van Avermaet. "Mijn keuze is gevallen op BMC omdat ze naast een sterke ploeg voor het voorjaar ook gespecialiseerd zijn in het tijdrijden en daar wil ik in de toekomst graag meer op focussen. Bij BMC vind ik Greg Van Avermaet terug, met wie ik in mijn beginperiode bij het Lotto-team samen gereden heb."

"Ik verlaat de ploeg in een goede verstandhouding"

Na 10 jaar neemt Roelandts dus afscheid van een vertrouwde omgeving. "Ik ben Lotto Soudal heel dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb. Ik heb veel mooie momenten beleefd binnen de schoot van deze ploeg. Eerst en vooral het winnen van de Belgische titel in 2008 en daarna mijn zeges in de nationale driekleur."

Géén klassieker gewonnen

"In de voorjaarsklassiekers heb ik verschillende finales gekleurd. Jammer genoeg heb ik er geen kunnen winnen, maar ik behaalde wel enkele mooie ereplaatsen. Aan de Tour houd ik ook mooie herinneringen over, zeker aan de editie van 2012 waarin André Greipel drie etappes won."

En dus verlaat Roelandts de ploeg zonder wrange nasmaak. "Ik verlaat de ploeg in een goede verstandhouding en ik kan terugkijken op een heel goede samenwerking met ploegmaats en staf in de voorbije tien jaar", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties