Alberto Contador onthult nieuw project en weet alvast wat te doen na zijn laatste Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alberto Contador onthult nieuw project en weet alvast wat te doen na zijn laatste Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Alberto Contador wordt er binnen 3,5 week een hoofdstuk afgesloten. Contador hangt na de Ronde van Spanje zijn fiets aan de haak. Maar 'El Pistolero' weet alvast wat te doen na zijn carrière, want hij start met Trek-Segafredo en zijn eigen Alberto Contador Foundation een jongerenteam op.

Trek-Segafredo gaat vanaf 2018 een jongerenploeg starten die gesponsord wordt door het Amerikaanse Polartec en het Italiaanse Kometa. Beide sponsors tekenden een overeenkomst voor drie seizoenen. De ploeg zal gerund worden door Alberto Contador en zijn ex-ploegmaat Ivan Basso, die de sportieve touwtjes in handen krijgt.

Droom van Basso en Contador

De uitvalsbasis van de ploeg is in Madrid, de thuisstad van Contador. Maar er zullen wel regelmatig trainingskampen geregeld worden in Lombardije, in het noorden van Italië. "Deze ploeg is de realisatie van een professionele droom die Alberto en ik al lang hebben. Ik ben blij dat we dit kunnen ontwikkelen met de hulp van Trek-Segafredo", aldus Basso.

"We willen het wielrennen teruggeven wat wij gekregen hebben", vult Contador zelf aan. "We hopen zo meer renners naar een professioneel niveau te kunnen tillen."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties