Vliegen moest halsoverkop naar de Vuelta: "Ik hoop dat ik niets vergeten ben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vliegen moest halsoverkop naar de Vuelta: "Ik hoop dat ik niets vergeten ben"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Loïc Vliegen werd door de positieve plas van Samuel Sanchez plotsklaps de zeventiende Belg in de Ronde van Spanje. De renner van BMC moest zich vliegensvlug klaarmaken.

Hij was immers aan het trainen toen hij telefoon kreeg. "Ik was om 13 uur net naar huis aan het fietsen na een training toen mijn gsm afging. Het was de ploegleiding om te zeggen dat ik mocht starten in de Vuelta. Mijn trein naar Nîmes vertrok wel al om 15 uur in Brussel."

Hij moest zich dus haasten. "Ik heb mij nog nooit zo snel omgekleed en gedoucht. Gelukkig was mijn vriendin thuis en kon ze mij helpen om mijn valies te maken. Veel tijd had ik niet. Het was nog een uur rijden naar het station. Ik hoop maar dat ik niets vergeten ben. De valies weegt alleszins zwaar genoeg", aldus Vliegen in Het Nieuwsblad.

Verrast

“Ik wist dat ik in de voorselectie zat, maar in de BinckBank Tour vertelde de ploegleiding dat ik niet zou meegaan. De ploeg werd samengesteld rond Samuel Sanchez. Als ze mij zouden meenemen, zou ik drie weken moeten knechten."

"Dat zou niet goed zijn voor mijn ontwikkeling. Ik was ontgoocheld, maar had mij er wel al bij neergelegd.” Hij is wel in vorm. "In juli trok ik wel op hoogtestage in Livigno. Nadien reed ik in Cerami, de Ronde van Wallonië, Londen en de BinckBank Tour. In de derde rit werd ik er vijfde. Ik ben in vorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties