Zomersensatie Dylan Teuns leerde veel bij door déze renner: "Hij durft echt te wachten tot hij weet wanneer het zijn moment is"

Redactie
| 0 reacties
Zomersensatie Dylan Teuns leerde veel bij door déze renner: "Hij durft echt te wachten tot hij weet wanneer het zijn moment is"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jonge Dylan Teuns is ongetwijfeld de revelatie van de afgelopen zomer. De BMC-renner liet zich al opmerken door derde te worden in de Waalse Pijl, maar was de afgelopen weken de beste in de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway.

De 25-jarige renner leerde veel door naar Alejandro Valverde te kijken. "Ik steek veel op van zijn manier van koersen", zegt hij in Sportweekend. "Hij durft echt te wachten tot hij weet wanneer het zijn moment is. Dat heb ik de afgelopen weken ook gedaan: niet panikeren, weten waar ik op mijn sterkst ben en daar mijn troeven uitspelen."

De volgende koersen op het programma zijn de GP Plouay en de Canadese koersen in Montréal en Quebec. "Als ik dan nog altijd deze vorm heb, zijn er wel mogelijkheden. Natuurlijk is Greg Van Avermaet er dan ook wel bij. We zullen wel zien wat de ploeg in petto heeft", blijft Teuns bescheiden.

"Hopelijk word ik geselecteerd voor het WK"

"Het WK? Ik weet dat ik op de longlist van de bondscoach sta. Hopelijk word ik geselecteerd. Ik ben nu goed en ik heb zeker de ambitie om mee te gaan. Voor mij is het belangrijk om erbij te zijn en zoveel mogelijk ervaring op te doen, ook naar de toekomst toe", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties