Belgische beloften met heel wat vertrouwen naar WK: "Kunnen alle zes wereldkampioen worden"

Redactie
| 0 reacties
Belgische beloften met heel wat vertrouwen naar WK: "Kunnen alle zes wereldkampioen worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische beloften rijden nu vrijdag hun wegrit op het wereldkampioenschap. Nathan Van Hooydonck mag er dan wel niet bij zijn, toch levert België een sterk zestal af voor het WK. Het vertrouwen is dan ook groot.

"Eigenlijk kunnen we hier alle zes winnen", aldus kopman Bjorg Lambrecht, die vorige week nog verbaasde in de GP van Wallonië. "Hoe kleiner de groep waarmee we de finale aanvatten, hoe beter voor mij. Vooral de spurters moeten eraf, want die kunnen het ingewikkeld maken."

Dat beaamt ook Piet Allegaert, bij afwezigheid van Van Hooydonck wegkapitein van dienst. "Als Bjorg gaat, zullen er niet veel meer volgen. Ik offer me graag voor hem op", zegt hij in HLN. "Als je negende kan finishen tussen de profs in de GP van Wallonië, dan ben je dat statuut van kopman meer dan waard."

En anders is er nog Jasper Philipsen voor de sprint. "Op een goeie dag doe ik altijd mee. Loopt het wat minder, riskeer ik door het ijs te zakken. Soit, daar ga ik niet vanuit. Als het met een groep van dertig, veertig renners naar de streep gaat, maak ik kans", besluit Philipsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties