Eerste Belg Greg Van Avermaet (6e) reageert ontgoocheld: "Daar verlies ik een podiumplaats"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Eerste Belg Greg Van Avermaet (6e) reageert ontgoocheld: "Daar verlies ik een podiumplaats"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan snelde zondag opnieuw naar de wereldtitel. Voor de Belgen zat er geen zilver of brons in. Greg Van Avermaet was met een zesde plaats de beste Belg.

De olympische kampioen ging in de laatste ronde op Salmon Hill zijn kans, maar had geen antwoord op de demarrage van Julian Alaphilippe. "Iedereen heeft gedaan wat hij moest doen. Het was aan mij of Philippe (Gilbert, red.) om het af te maken, maar op Salmon Hill konden we Alaphilippe niet volgen", was Van Avermaet eerlijk bij Sporza.

"De koers was toen nog niet gedaan. Philippe heeft het op 2 kilometer van het einde nog eens geprobeerd, ik heb de sprint gedaan. Maar ik heb me een beetje laten doen in de laatste 2 bochten. Het beste was er af en het was moeilijk om positie te kiezen."

Twee posities verloren

De Belgen konden de ambities niet waarmaken. "Ik ben een beetje ontgoocheld. Ik dacht dat er meer in zat, maar er was niets aan te doen", ging Van Avermaet verder. "Ik probeerde het wiel van Sagan te pakken in de sprint, maar dat wou iedereen. Bij die laatste bocht naar links verlies ik 2 posities en misschien wel een podiumplaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties