Flashback Ronde van Vlaanderen? Oranje jas fnuikt de kansen van drie Belgen op WK

Redactie
| 0 reacties
Flashback Ronde van Vlaanderen? Oranje jas fnuikt de kansen van drie Belgen op WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een opvallend incident op het wereldkampioenschap in Bergen heeft de kansen van drie Belgen om zeep geholpen. Door een jas van een supporter ging Tiesj Benoot tegen de grond. Ook Jasper Stuyven en Jens Keukeleire ondervonden hinder door het voorval.

Het deed meteen terugdenken aan de Ronde van Vlaanderen, waar Sagan, Van Avermaet en Naesen ten val kwamen door een jas van een fan. "Ik ga niet zeggen dat ik nog de meest frisse van de hoop was, maar ik had zeker de benen om bij die groep van 25 te zitten die voor de zege sprintte", vertelt Stuyven. "Ik kreeg van de bondscoach een mooie kans, maar heb het nooit kunnen tonen. Ik voel mij een beetje waardeloos."

De Oostenrijker Marco Haller kwam als eerste ten val en snapt de reactie van onze landgenoot. "Ik begrijp Jasper volledig", klinkt het in HNB. "Het spijt me, maar mij treft weinig schuld. Ik zat in het wiel van Alexander Kristoff aan de rechterkant van de weg. Toen Tony Martin wilde inschuiven, week ik een beetje uit naar rechts. Maar er was zeker nog genoeg plaats tussen mijn fiets en de nadarhekken. Een seconde later lag ik op de grond. Mijn kader was gebroken."

"Toen ik bekomen was van mijn val, pakte ik de jas en vroeg aan de supporters van wie hij was. Wat denk je? Uiteraard gaf niemand het toe. Typisch. Wie het is, of van welk land hij komt, maakt mij niet uit. Het is gewoon zo dom van die supporter. Wij trainen maanden voor dit WK, en plots is het voorbij. Misschien had het moeten regenen, dan had die supporter zijn jas nooit uitgedaan", besluit Haller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties