Laatste Belgische Tour-renner voor afscheid: "Ik kan eigenlijk niks" en "Ik laat het wat op me afkomen, zoals Tom Boonen"

Redactie
| 0 reacties
Laatste Belgische Tour-renner voor afscheid: "Ik kan eigenlijk niks" en "Ik laat het wat op me afkomen, zoals Tom Boonen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielrenner Jurgen Van den Broeck rijdt vandaag zijn allerlaatste wedstrijd in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Daarna houdt de laatste Belgische ronderenner van een decennium het wielrennen voor bekeken.

Van den Broeck heeft nog geen idee wat hij de komende maanden en jaren zal doen. "Geen flauw benul. Eenvoudig wordt het niet. Het zal zijn tijd nodig hebben. Klinkt cru en ergens ook triest, maar... ik kan eigenlijk niks", aldus Van den Broeck in HLN. "Enkel hard met een fiets rijden. Vijftien jaar lang werd alles voor me voorgekauwd en geregeld."

Alpaca's

"Grote projecten staan momenteel niet op stapel. Ik heb een tractor gekocht en wat grond om te bewerken. Maar het is niet zo dat ik fulltime ga 'boeren'. Ik zie het als een hobby, een investering voor de toekomst. Ik houd wat beestjes. Vier alpaca's, die ik in het voorjaar liet dekken door een hengst. Dat zorgt voor afleiding. En ik wil blijven sporten. In maart 2018 rijd ik met broer Kurt de Cape Epic. Op een ontspannen manier."

En wat nu met de toekomst? "Ik laat het wat op me afkomen, zoals Tom Boonen. Iets in de koers zou wel leuk zijn. Geen teammanager of ploegleider, eerder een 'schakel' tussen renners en coach, met klim- en rondewerk als specialisatie. Er wordt nog té weinig aangevangen met het beschikbare talent, vind ik. Daar ligt een marktje open. Ik sleur een rugzak aan ervaring met me mee. Die wil ik doorgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties