Mario De Clercq vreest voor Eli Iserbyt op het WK veldrijden: "Die vraag stel ik mij toch wel"

Mario De Clercq vreest voor Eli Iserbyt op het WK veldrijden: "Die vraag stel ik mij toch wel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt pakte de voorbije twee jaar telkens brons op het WK veldrijden. Mario De Clercq vreest misschien wel wat voor decompressie na een goed seizoen.

De kampioenschappen waren voor Eli Iserbyt telkens altijd wat minder. Doordat Iserbyt veel nadruk legt op de klassementen, is het voor hem moeilijker om te kunnen pieken naar een kampioenschap. 

Dit jaar lukte het voor Iserbyt, misschien mede dankzij zijn ziekte en verplichte rust de week ervoor, op het BK veldrijden. Bij zijn achtste deelname was het eindelijk prijs voor Iserbyt en hij won hij ook de Wereldbeker en de Superprestige. 

Decompressie bij Iserbyt?

Ex-wereldkampioen Mario De Clercq, die aan de slag is bij Pauwels Sauzen-Bingoal, vreest misschien voor decompressie bij Iserbyt op het WK veldrijden in Tabor. "Maar het kan ook op die manier", zegt hij bij Lambert & Albert. 

"Misschien helpt het wel voor hem, maar het is nog altijd die eerste plaats die telt. Tweede en derde is heel mooi, maar gaat hij zich daar nog voor kunnen motiveren? Die vraag stel ik mij toch wel", ging De Clercq verder. 

"Ik hoop van wel, maar ik mik toch meer op Michael Vanthourenhout. Hij probeert in Tabor probeert zijn seizoen nog een beetje extra kleur te geven en om zo lang mogelijk bij Van der Poel te blijven. Dat denk ik wel." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties