Veldrijden Mol

De veldrit in Mol staat elk seizoen opnieuw op de kalender van het veldritseizoen. Het wordt ook wel de Zilvermeercross genoemd. Het is immers in het Provinciaal Domein het Zilvermeer dat de crossers elk jaar welkom zijn. Wielerkrant houdt u op de hoogte over alle ontwikkelingen rond de veldrit in Mol.

Het is nog niet zo lang dat er in Mol aan veldrijden wordt gedaan. Het is dus nog een relatief jonge cross, met een eerste editie in 2014. Sindsdien geven onder meer de heren en dames elite daar bijna elk jaar het beste van zichzelf. Meestal gaat de cross door voor nieuwjaar, maar in 2021 stond Mol pas in januari op het programma. In het seizoen 2021-2022 is het veldrijden in Mol dan weer niet doorgegaan, omdat er geen goed tv-contract afgesloten kon worden. In 2022 keerde Mol terug op de kalender als cross in de eindejaarsperiode en sindsdien staat het ook bekend als Exact Cross. Voordien stond Mol als losse veldrit op het programma en was het niet verbonden aan een klassement.

Recordhouders in Mol

Recordhouder in Mol bij de mannen is Wout van Aert, die er al liefst vier keer kon zegevieren. Bij de dames zijn er twee veldrijdsters met het hogste aantal zeges. Sanne Cant en Lucinda Brand wonnen elk twee keer in Mol.

Veldrijden in Mol op 22 december

In het seizoen 2023-2024 gaat de Zilvermeercross door op vrijdag 22 december 2023. Het zal die dag dus de negende editie zijn van deze wedstrijd. Het is dit seizoen de derde manche in de Exact Cross. Vorig jaar kroonden Wout van Aert en Shirin van Anrooij zich tot de winnaars in de elitewedstrijden.

Ze zijn er dit seizoen in Mol opnieuw in geslaagd om zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel te strikken. Dat zijn nog altijd de twee grote publiekstrekkers en hun deelname betekent ongetwijfeld dat er heel wat volk de verplaatsing naar Mol zal maken. 

Laatste nieuws uit Mol 2023/2024

Meer nieuws