Gent - Wevelgem 2022

Gent-Wevelgem in 2022 is de 84ste editie van de Vlaamse klassieker. De wedstrijd valt midden in het klassieke voorjaar en zal in 2022 op zondag 27 maart gereden worden. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond Gent-Wevelgem 2022. 

Terugblik op 2021

In 2021 was er heel wat waaiervorming in Gent-Wevelgem. Wout van Aert had er zin in en na de tweede passage van de Kemmelberg ging hij er vandoor met zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck. Er gingen nog wel enkele andere renners mee, waar ook wat snelle jongens bij waren zoals onder meer de Italianen Sonny Colbrelli, Giacomo Nizzolo, Matteo Trentin en de Australiër Matthews. Ook de Zwitser Küng, die net zoal de andere mee in de kopgroep zat, is een renner waar je nooit klaar mee bent. 

De renners probeerden elkaar nog wel te bestoken in de finale, maar het was wel duidelijk dat er moest gesprint worden om de overwinning. Wout van Aert was dan ook de favoriet, aangezien hij misschien wel de snelste was in de kopgroep, en de renner van Jumbo-Visma kon zijn favorietenrol waarmaken. Hij was in de sprint net iets sneller dan de Italianen Nizzolo en Trentin. Colbrelli en Matthews konden de top 5 vervolledigen. 

Grootste kanshebbers

De deelnemerslijst van Gent-Wevelgem voor 2022 is nog niet bekend, maar de grote namen zullen meer dan waarschijnlijk wel aan de start verschijnen. Zo zal het onder meer opnieuw uitkijken zijn naar Wout van Aert. Hij kan zo de klassieker voor de tweede keer op rij winnen. Toch zullen we ook Peter Sagan in de gaten moeten houden. De Slowaak zal in Gent-Wevelgem starten en als hij zou winnen, wordt hij alleen recordhouder met 4 overwinningen. Ook andere renners zoals Colbrelli en Matthews zullen we in Gent-Wevelgem in de gaten moeten houden. 

Bij wie wel nog een vraagteken staat, is Mathieu van der Poel. De Nederlander van Alpecin-Fenix heeft nog steeds last van zijn rug, waardoor hij ook enkele crossen in het veldrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Zijn voorbereiding voor het nieuwe seizoen op de weg lijkt zo voor een groot deel in het water te vallen, waardoor het nog maar de vraag is welk niveau van der Poel in het klassieke voorjaar kan halen. 

Laatste nieuws uit Gent - Wevelgem 2022

Meer nieuws