Sven Nys is meteen één van zijn goudhaantjes kwijt bij Telenet-Fidea

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Sven Nys is meteen één van zijn goudhaantjes kwijt bij Telenet-Fidea

Sven Nys heeft met Lars van der Haar al een absolute topper aangetrokken voor 2017, maar de kersverse manager van Telenet-Fidea is er ook al eentje kwijt. Beloftewereldkampioen Eli Iserbyt zal de ploeg namelijk verlaten.

"Het is altijd jammer als een goede renner de ploeg verlaat", laat teammanager Sven Nys weten op de site van het team. "Ik heb de voorbije weken een paar zeer goede gesprekken met hem gehad. We zaten op veel vlakken op dezelfde lijn."

"Eli weet dat hij zowel qua structuur en omkadering nergens beter zou zijn dan bij ons", zegt Nys. "Er werd Eli een plan voorgelegd waarin we hem op zijn negentien jaar geen druk wilden opleggen. In dat meerjarenplan kon hij ook sport blijven combineren met zijn studies."

Financiële plaatje

"Maar de financiële voorstellen die elders werden gedaan, passen niet in onze verloningspolitiek. We willen iedereen in verhouding correct betalen. Met Quinten Hermans en Thijs Aerts hebben we nog twee kampioenen bij de beloften in huis. Zij zullen komend seizoen onze speerpunten worden", besluit de teammanager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties