Koersdokter weerlegt kritiek van ploegleider Floris Gerts: "Van der Poel kreeg pas in tweede instantie verzorging"

Koersdokter weerlegt kritiek van ploegleider Floris Gerts: "Van der Poel kreeg pas in tweede instantie verzorging"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De valpartij in de laatste meters van Nokere Koerse heeft voor het ene slachtoffer al meer gevolgen dan voor de andere. Floris Gerts van Tarteletto-Isorex is er erg aan toe. Volgens zijn ploegleider Peter Bauwens hadden de hulpdiensten geen oog voor hem. Klopt niet, zegt de koersdokter dan weer.

Lorenzo Lefevere fungeerde als dokter in de koers en verschaft Sporza van enige uitleg. "Als er een ongeluk gebeurt, zeker als er meerdere slachtoffers zijn, dan is het zak om eerst in te schatten waar de grootste noden zijn. Er waren 3 mensen die verzorging nodig hadden, waarbij al snel duidelijk was dat Gerts als eerste zorg nodig had."

Waarna Lefevere in actie schoot. "Zelf heb ik dan ook eerst Floris verzorgd. Op dat moment was er ook al een verpleegkundige bij hem. Dat hij te laat verzorging kreeg, klopt dus helemaal niet. Hij kreeg zelfs als eerste zorg. Van der Poel kreeg pas in tweede instantie verzorging."

VAN DER POEL ALS EERSTE AFGEVOERD

Die laatste werd wel voor Gerts naar het ziekenhuis gebracht. "Het klopt dat Mathieu als eerste werd afgevoerd, maar dit had een duidelijke medische reden. Ik wilde Floris nog even in het oog houden voor hij afgevoerd kon worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties