Adam Yates in de wolken met ritzege en eerste gele trui, maar is klaar en duidelijk over kopman Tadej Pogacar

Adam Yates in de wolken met ritzege en eerste gele trui, maar is klaar en duidelijk over kopman Tadej Pogacar
Foto: © photonews

Adam Yates is de verrassende eerste leider in de Tour. De Brit reed in de finale samen weg met zijn tweelingbroer Simon Yates en pakte de ritzege en het geel.

Met toestemming van zijn kopman Tadej Pogacar reed Adam Yates in de finale van de eerste etappe van de Tour weg. De Brit reed een koppeltijdrit samen met zijn broer Simon Yates en pakte ook de eerste gele trui. 

"Ik weet niet wat ik moet zeggen. We wilden Tadej Pogacar lanceren op de Côte de Pike. Hij viel aan, maar ik kwam met enkele anderen terug. Daarna kwam mijn broer Simon bij me en we werkten samen. Ik vroeg of ik mocht overnemen en ik kreeg toestemming. Ik ben sprakeloos."

Pogacar blijft kopman nummer één

"Ik wist dat Simon goed was, we horen elkaar elke dag. Het is geweldig dat we deze ervaring kunnen delen. En hij loste me nog bijna", lachte Yates nog. Maar over het kopmanschap bij UAE Team Emirates was Yates ook duidelijk. 

"Ik blijf met de voetjes op de grond. Tadej is the boss, hij is de beste ter wereld. Er werd getwijfeld aan dat dubbele kopmanschap, maar als ik zoiets kan doen en als ik het kan afmaken, dan is het perfect. Maar de komende weken blijf ik voor Tadej werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties