Geraint Thomas haalt uit richting Vuelta-peloton en onverantwoorde actie: "En dat voor drie minuten lang!"

Geraint Thomas haalt uit richting Vuelta-peloton en onverantwoorde actie: "En dat voor drie minuten lang!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn podcast Watts Occuring heeft Geraint Thomas uitgehaald naar enkele collega-renners in de Vuelta. Vooral hun gedrag kan de Welshman maar moeilijk appreciëren.

"Het was echt een makkelijke etappe", zei Thomas over de vierde etappe. "Maar die finale is dan echt verschrikkelijk, pure horror. Na de top van de laatste klim waren er fijne, brede wegen richting de finish, ware het niet dat ze als absolute idioten reden."

"Sommige teams vergeten simpelweg gewoon dat ze ook remmen hebben. Je hoeft niet voor de volle honderd procent het wiel van je ploegmaat te volgen, ook niet als er ergens een klein gaatje ontstaat. Je kan ook gewoon vijf seconden wachten tot de deur weer open gaat en je weer in zijn wiel zit."

Thomas haalt ook nog uit een niet-genoemde Movistar-renner. "Groves maakte een bepaalde beweging richting die renner van Movistar. Niet de slimste actie, wel. Maar zoiets gebeurt nu eenmaal in de laatste tien kilometer."

"Maar die kerel besloot om Groves gewoon bij de kraag te pakken en hem te duwen. En dat voor drie minuten lang! Ik zat er achter en dacht: ''Die kerel is knettergek, die moest iets te veel cafeïne in zijn bloed hebben''. Daarna besloot ik ergens anders te gaan rijden, want dat kon enkel aflopen met een valpartij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties