Waarom was Van der Poel steeds beter dan Van Aert op topmomenten? "Dáár zit het grote verschil"

Waarom was Van der Poel steeds beter dan Van Aert op topmomenten? "Dáár zit het grote verschil"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert moest dit jaar alweer een paar keer de duimen leggen tegen Mathieu van der Poel. Waar zit het grote verschil tussen de twee?

Mathieu van der Poel beleefde een absoluut topseizoen met winst in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK op de weg. Wout van Aert moest tevreden zijn met winst in de E3 Saxo Classic, waar hij wel Van der Poel en Pogacar klopte. 

Terwijl Van der Poel een topseizoen neerzette, kon Van Aert bijvoorbeeld voor het eerst geen rit in de Tour winnen. Waar zit nu het grote verschil tussen de twee? Ex-prof Jelle Vanendert heeft doet zijn theorie uit de doeken. 

Van der Poel krijgt vrijheid

"Mathieu doet veel meer zijn goesting binnen Alpecin-Deceuninck dan Wout binnen Jumbo-Visma. Dáár zit het grote verschil. Mathieu stipt sommige wedstrijden aan als voorbereidingskoersen. Dat geldt voor Wout veel minder", zegt hij bij Het Belang van Limburg. 

Bij Jumbo-Visma zijn er altijd wel doelen te bereiken met de ploeg, in welke wedstrijd Van Aert ook start. Terwijl Van der Poel in Tirreno-Adriatico en de Tour enkel de sprint aantrok voor Philipsen. "Maar voor het overige doet hij helemaal zijn zin", stelt Vanendert nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties