Wout van Aert krijgt belangrijk en slecht nieuws te horen

Wout van Aert krijgt belangrijk en slecht nieuws te horen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert moet dezer dagen al wat tegenslagen moeten vernemen. Er komt nu ook eerder slecht nieuws vanuit Italië.

Het meeste slechte nieuws aan het adres van Wout van Aert heeft te maken met de opstelling van Visma-Lease a Bike in Dwars door Vlaanderen of de Ronde van Vlaanderen. Na het voorjaar zal Van Aert zijn pijlen ook weer richten op andere doelen, zoals de Giro.

DE ROZE DROOM VAN VAN AERT

Het is al een hele tijd bekend dat Van Aert dit jaar zal meedoen aan de Giro. Daar zal hij geen klassement nastreven, maar wel ritzeges. De openingsetappe leek al een prima kans voor Van Aert om zowel voor de rit als het roze te gaan.

Die droom hoeft de Belg van Visma-Lease a Bike nog niet op te bergen, al is het wel een stuk moeilijker om die te realiseren. Eerst was een vlakke aanloop voorzien naar de Colle Madolena. De organisatie van de Giro heeft nu echter beslist om het parcours aan te passen.

Het heeft de beklimming San Vito nog toegevoegd aan de af te leggen route, een korte klim van 1,41 kilometer aan 10%. Die zal voor de Colle Madolena een eerste keer beklommen worden en nadien moeten de renners nog een tweede keer over de San Vito. Op de top is het nog drie kilometer in dalende lijn tot de finish.

POGACAR TOPFAVORIET

Het leek sowieso al een pittige etappe, maar nu is Tadej Pogacar nog meer de grote topfavoriet voor de ritzege. Van Aert zal alles uit de kast moeten halen om de Sloveen bergop te kunnen volgen of de schade te beperken, in de hoop om het eventueel in de sprint toch nog te kunnen afmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties