Ook bij de vrouwen heel wat tumult in Dwars door Vlaanderen: 'oude' Vos verliest streken niet en pakt geweldige jubileumzege

Ook bij de vrouwen heel wat tumult in Dwars door Vlaanderen: 'oude' Vos verliest streken niet en pakt geweldige jubileumzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de mannenrace was er een zware crash voor onder meer Wout van Aert. Maar ook in de vrouwenrace was er het nodige tumult. Op het einde van het verhaal was er wel een erg knappe zege voor Marianne Vos.

In het eerste deel van de race was het Puck Pieterse die misschien wel het meest bedrijvig was van allemaal. Ongeveer halfweg de koers moest het peloton plots halt houden en de elitegroep die op dat moment op kop reed, moest in het peloton herstarten. 

Vanwege een ongeval op het parcours moest de organisatie snel schakelen. Onder meer de Côte de Trieu en de Hotond werden geschrapt, waardoor er ongeveer twintig kilometer uit het parcours werd geschrapt en de koers een halfuur werd geneutraliseerd. Zo was het dus niet enkel in de mannenkoers hommeles.

Ook in het tweede deel roerde Pieterse zich, maar uiteindelijk zonderde een groepje met naast Pieterse ook Van Anrooij, Vos, Longo Borghini, Kopecky en Paternoster. Demi Vollering had een leegloper en werd daardoor definitief uit de race geslagen.

250e overwinning op de weg in de carrière van Marianne Vos

Voorin waren het uiteindelijk Vos en Van Anrooij die er met twee vandoor gingen. In de sprint was het uiteindelijk Vos die het haalde.

Voor de ervaren Nederlandse werd het meteen de 250e zege uit haar carrière. Een knap jubileum voor de Nederlandse die zo helemaal terug is. Paternoster won de sprint voor plaats drie van Kopecky, Pieterse werd vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties