Grote verrassing: ex-winnaar bij junioren en beloften en wereldtopper maakt debuut in Parijs - Roubaix ondanks val in Baskenland

Grote verrassing: ex-winnaar bij junioren en beloften en wereldtopper maakt debuut in Parijs - Roubaix ondanks val in Baskenland
Foto: © photonews

Van een verrassing gesproken. Een paar dagen na zijn opgave in de Ronde van het Baskenland kan Tom Pidcock alsnog opnieuw racen. En dus gaat hij gewoon starten in Parijs-Roubaix, waar hij eerst niet voorzien was.

Pidcock was ten val gekomen tijdens de verkenning van de openingstijdrit in het Baskenland. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gestuurd voor onderzoeken. Daar bleken geen breuken te zijn vastgesteld door de dokters. 

 "Hey iedereen, ik wil gewoon danku zeggen voor de berichten die jullie mij gestuurd hebben. De wind blies me uit de bocht. Ik ben redelijk hard gevallen. Ik keer nu terug naar huis. De scans hebben niets aangetoond", klonk het toen.

Thank you for all the messages and well-wishes following @tompidcock's crash at #Itzulia2024 earlier today. Happily initial scans have revealed no fractures.

Hear from Tom as he prepares to head home and begin his recovery. pic.twitter.com/4egp4uFRFk

— INEOS Grenadiers (@INEOSGrenadiers) April 1, 2024

De pijn en de ongemakken? Die lijken ondertussen al zo goed als van de baan. En dus hebben Pidcock en zijn team besloten om te starten in Parijs-Roubaix. Dat mag toch wel echt een grote verrassing genoemd worden.

Debuut voor Pidcock in Parijs-Roubaix

Normaal gezien ging hij er ook dit jaar niet bij zijn, maar nu maakt hij dus zijn debuut in de Helleklassieker. Een van zijn favorieten, dat wel. Pidcock won bij de juniores en ook bij de beloften al Parijs-Roubaix.

De Brit neemt de plek in van Cameron Wurf in het team. Dat team werd op de sociale media ondertussen voorgesteld door INEOS - Grenadiers. Pidcock is zo meteen een outsider, al is nog de vraag in hoeverre hij helemaal hersteld is van zijn val.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties