Zouden ze dat graag horen? Marc Sergeant heeft iets te zeggen over Soudal Quick-Step

Zouden ze dat graag horen? Marc Sergeant heeft iets te zeggen over Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Terwijl Alpecin-Deceuninck domineerde in Parijs-Roubaix, was Soudal Quick-Step weer ver te zoeken. En daar komen nog eens de blessures van Evenepoel en Landa bovenop.

Soudal Quick-Step moest Patrick Lefevere missen tijdens Parijs-Roubaix, maar wellicht waren de renners opgelucht dat de grote baas er niet was. Yves Lampaert kwam als 36ste als eerste van de ploeg over de streep. 

Kasper Asgreen probeerde nog wel door in de vroege vlucht mee te gaan, maar Alpecin-Deceuninck gaf hen nooit meer dan anderhalve minuut. Al voor het Bos van Wallers werden ze alweer gegrepen. 

Dat de Deen het probeerde, noemt Marc Sergeant nog verdienstelijk. "Hoewel: zo’n ontsnapping met amper zeven renners, en dus ook de poging van Asgreen, was bij voorbaat kansloos", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Evenepoel en Landa out voor de Ardennen

De klassiekers op de kasseien zitten er nu op, de Ardennen staan voor de deur. Soudal Quick-Step rekende daarin op Remco Evenepoel en Mikel Landa, maar de twee braken hun sleutelbeen in de Ronde van het Baskenland. 

"Dan kan je dit voorjaar eindelijk een of zelfs twee potentiële winnaars aan de start brengen en vallen die ook nog eens uit. Je zou er bijna compassie mee krijgen", stelt Sergeant nog. Niet iets wat je als ploeg eigenlijk wil horen. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties