Lotte Kopecky hakt knopen door: dit is haar volledige programma richting Olympische Spelen

Lotte Kopecky hakt knopen door: dit is haar volledige programma richting Olympische Spelen
Foto: © photonews

Het was al even duidelijk dat er geen Tour de France op het programma zou staan voor Lotte Kopecky. Nu is helemaal duidelijk hoe de voorbereiding op de Olympische Spelen in elkaar zal zitten voor Lotte Kopecky.

Lotte Kopecky is de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst van de internationale wielerunie UCI. Dit weekend eindigde ze een heel druk voorjaar met Luik-Bastenaken-Luik. Nu neemt ze een welverdiende vakantie.

Daarna wordt er opnieuw hard gekoerst. Geen Vuelta en geen Tour de France dit seizoen voor Lotte Kopecky, maar wel de Giro Donne van 7 tot 14 juli. Daarna gaat het naar de Olympische Spelen, waar eind juli de tijdrit is en op 4 augustus de wegrit.

Verder zal ze ook uitkomen op de piste in het omnium, terwijl er eventueel ook nog een ploegkoers kan aan worden toegevoegd. Daar moet Lotte Kopecky gaan oogsten wat ze de komende maanden zal zaaien in de voorbereiding.

24-26 meiFord Ride London Classique
6-9 juniTour of Britain
20 juniBK tijdrijden
23 juniBK op de weg
7-14 juliGiro d'Italia

De voorbereiding begint in Engeland eind mei, daarna volgt de Tour of Britain en het BK zowel in de tijdrit als op de weg. De Giro Donne zal de laatste voorbereiding zijn op de Olympische Spelen. Dat heeft haar team SD Worx laten weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties