Lotto Soudal-renner wil absoluut pieken in de Tour de France: "Dat blijft mijn hoofddoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-renner wil absoluut pieken in de Tour de France: "Dat blijft mijn hoofddoel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt de laatste etappe in de Giro gereden en dat betekent dat de wielerliefhebbers al reikhalzend uitkijken naar de start van de Tour. Tony Gallopin (Lotto Soudal) wil daar proberen te scoren.

"Dit is het vijfde jaar dat ik een stage doe op de Sierra Nevada", zegt Tony Gallopin in een persbericht. "Na de Waalse klassiekers heb ik even gerust en ben ik naar Spanje vertrokken. Dit is een ideale plaats voor een stage door de combinatie van hoogte en het goede klimaat."

"De Dauphiné is de eerste wedstrijd die ik zal meedoen na mijn stage. Dat wordt op zich geen doel, maar het is een volgende stap in mijn voorbereiding op de Tour de France. De Ronde van Frankrijk blijft mijn hoofddoel en alles gebeurt in functie daarvan."

Frans kampioenschap

"Net voor de Tour zal ik nog het Frans kampioenschap rijden, want dat parcours is heuvelachtig en sluit aan bij mijn profiel. Het zal wel moeilijk worden, want ik ben de enige renner van mijn team en ik kom tegen enkele andere sterke blokken uit. Maar ik start zonder stress en we zullen wel zien wat het wordt", besluit Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties