Lotto Soudal zal na zware val van Stig Broeckx de volgende dagen koersen: "Hoop verbindt ons momenteel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal zal na zware val van Stig Broeckx de volgende dagen koersen: "Hoop verbindt ons momenteel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners van Lotto Soudal kwamen zondag niet meer aan de start van de laatste etappe in de Baloise Belgium Tour. Maar ploegmanager Marc Sergeant heeft gezegd dat zijn team, ondanks de omstandigheden, aan de start zal komen in Gullegem Koerse en de Ronde van Luxemburg.

"De afgelopen dagen zijn voor ons allen een rollercoaster van emoties geweest", aldus Marc Sergeant in een bericht van het team. "Het gevoel van machteloosheid is heel moeilijk om mee om te gaan. Ik heb ondervonden dat thuis zijn geen helende werking heeft om met de onzekerheid en onrust die in elk van ons leeft om te gaan."

"Na overleg, onder meer met teampsycholoog Nathan Kahan en een traumapsycholoog, hebben we beslist om de komende dagen van start te gaan. Niet zozeer voor een resultaat op zich. Maar als ploeg, met elkaar, voor elkaar en voor Stig", zegt Sergeant.

Hoop

"Elkaar steunen en kracht geven, veerkracht tonen en vechten kunnen we het best door samen te komen en samen te praten", zegt de Lotto Soudal-teammanager. "Hoop verbindt ons momenteel. Of zoals de vriendin van Stig het verwoordde: 'Ondanks alles blijf ik in de meest positieve zin denken, dat heeft hij mij echt wel geleerd na al die jaren samen.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties