Ambitieuze debutant in WK-selectie: "Ben goed alternatief voor Boonen"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Ambitieuze debutant in WK-selectie: "Ben goed alternatief voor Boonen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast Jürgen Roelandts zit er met Jens Debusschere nog een tweede renner van Lotto-Soudal in de WK-selectie van bondscoach Kevin De Weert. De sprinter is er voor het eerst bij op een WK.

Voor Jens Debusschere betekent dit dus zijn eerste deelname aan een WK, al had hij er wel rekening mee gehouden. "Gezien het parcours zat een deelname aan het WK al voor het seizoen in mijn achterhoofd", vertelt de 27-jarige sprinter.

"Na mijn val in de Tour heb ik toegewerkt naar deze periode en ik voel mij sowieso steeds goed in het najaar. De Tour of Britain en de Eneco Tour hebben mijn conditie naar het juiste peil gebracht. Het enige wat ontbreekt is een zege", gaat Debusschere verder.

 

"Selectie is terecht"

"De bondscoach had veel keuze, maar ik denk dat er een negental op papier staat dat met ambitie naar Qatar mag afreizen. Ik denk dat mijn selectie terecht is. Tom Boonen heeft de afgelopen maanden bewezen dat hij eerste keuze is als het op sprinten aankomt, maar het zal er op aankomen de schiftingen te overleven."

"Mocht Tom door omstandigheden niet kunnen sprinten, denk ik de ambitie te mogen hebben een goed alternatief te zijn. Veel landen hebben een of zelfs meer goeie sprinters in huis, dan denk ik onder meer aan Bouhanni, Ewan, Sagan, Kristoff en Greipel", besluit de ambitieuze Debusschere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties