Amerikaans kampioen tijdrijden verlaat BMC voor Cannondale

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Amerikaans kampioen tijdrijden verlaat BMC voor Cannondale
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Taylor Phinney verlaat aan het einde van het seizoen BMC voor Cannondale-Drapac. De 26-jarige Amerikaan tekende bij de ploeg van Jonathan Vaughters een contract voor twee jaar.

Phinney verlaat na zes seizoenen het Zwiters-Amerikaanse team BMC Racing Team, de ploeg waarvoor hij in 2011 als profrenner debuteerde. "Ik start een nieuw hoofdstuk bij Cannondale-Drapac", zegt hij.

Taylor Phinney won in 2012 de openingstijdrit in de Ronde van Italië en droeg daarna enkele dagen de roze leiderstrui. Hij is regerend en meervoudig Ameriaaksn kampioen tijdrijden én een oud-wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Als belofte schreef hij bovendien twee keer Parijs-Roubaix (U23) op zijn naam.

Ploegmaat Sep Vanmarcke

De Amerikaanse hardrijder won in het verleden ook al tijdritten in onder meer de Eneco Tour, de Ronde van Utah, de USA Pro Cycling Challenge en de Ronde van Dubai. Phinney werd vorig jaar in Richmond wereldkampioen ploegentijdrijden met BMC.

Bij Cannondale, de ploeg van Jonathan Vaughters, wordt Phinney ploegmaat van Sep Vanmarcke. Die verlaat eind 2016 Team LottoNL-Jumbo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties