De Gendt over heroïsche zege op Ventoux: "Ik zou liegen mocht ik zeggen dat het mijn mooiste zege ooit was"

Redactie
| 3 reacties
De Gendt over heroïsche zege op Ventoux: "Ik zou liegen mocht ik zeggen dat het mijn mooiste zege ooit was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft er een knap jaar opzitten met als absolute hoogtepunt zijn ritzege in de Ronde van Frankrijk op de Mont Ventoux. De renner van Lotto Soudal kwam nog eens terug op de euforie van die dag.

Toch was het voor de Waaslander niet zijn mooiste zege ooit. "Ik zou liegen mocht ik zeggen dat het mijn mooiste zege ooit was", verrast Thomas De Gendt. "De etappe in de Ronde van Catalonië dit jaar vond ik nog straffer. Het was toen dag op dag drie jaar na mijn laatste zege. Na de ritzege in Catalonië kon ik bleiten van de ontlading."

Ook al hangt er een speciale sfeer op en rond de Ventoux voor onze landgenoten. "Ik denk dat ik één van de weinige Belgen ben die de Mont Ventoux niet als een mythisch iets beschouw. Ik vind het geen mooie klim. Als ik tien bergen mag kiezen die ik nog eens wil oprijden, zal deze er niet bij zijn", zegt de renner in HNB.

Ik wilde graag het polsbandje van Stig Broeckx tonen

De Gendt droeg achteraf zijn zege op aan de onfortuinlijke Stig Broeckx. "Ik wilde graag het polsbandje van Stig Broeckx tonen, maar 'in the heat of the moment' heb ik daar niet aan gedacht. Achteraf zei ik oprecht dat ik de zege aan hem opdroeg, maar tijdens de inspanning staat je hoofd daar niet naar. Ik was op dat moment ook zo kapot", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties