Nederlandse rondekandidaten zien parcours van Giro wel zitten: "Zal voor epische gevechten zorgen"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Nederlandse rondekandidaten zien parcours van Giro wel zitten: "Zal voor epische gevechten zorgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd het parcours van de 100ste Giro d'Italia voorgesteld. De Nederlandse klimmer Steven Kruijswijk ziet het volledig zitten. Zijn landgenoot Tom Dumoulin verwacht 'epische gevechten'.

"Het is een echte Ronde van Italië, want we doen bijna elk gebied aan", zei Steven Kruijswijk aan de NOS. De Nederlandse klimmer reed vorig jaar tot in de laatste week in de roze leiderstrui, maar door een val viel hij uiteindelijk zelfs nog van het podium.

"Ik kijk het meest uit naar de laatste week, dat is ook traditioneel de zwaarste", voegde Kruijswijk er nog aan toe. "Maar in de vierde rit is de aankomst al bovenop de Etna en er zitten twee lange tijdritten in, wat ook niet in mijn nadeel gaat zijn. De laatste week met de rit over de Mortirolo en de Stelvio, dat zijn de ritten waar ik naar uitkijk."

Epische gevechten

Ook Tom Dumoulin reageerde enthousiast op het zware parcours. Hij verwacht mooie bergritten. "Het parcours is goed gebalanceerd met sprintetappes, aardig wat tijdritkilometers, maar ook brute en legendarische klimmen zoals de Mortirolo en de Stelvio in etappe 16. Deze monsters zullen zeker voor epische gevechten zorgen", zei hardrijder Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties