Rondehoop van de Fransen wil zich in 2017 op Giro én Tour richten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Rondehoop van de Fransen wil zich in 2017 op Giro én Tour richten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat grote namen hebben ondertussen laten weten dat ze geïnteresseerd zijn om volgend seizoen de Ronde van Italië te rijden. En nu heeft er ook een Fransman zich kandidaat gesteld.

Thibaut Pinot wil volgend seizoen graag de Giro en de Tour rijden. "Ik wil heel erg graag naar de Giro volgend jaar", liet Pinot optekenen bij L'Equipe. "Ik weet wel nog niet hoe we dit gaan aanpakken en hoe mijn programma eruit ziet. Maar het is alvast een heel aantrekkelijk parcours met zes aankomsten bergop en twee echte tijdritten."

Pinot werd twee jaar geleden derde in de Tour de France, maar kon die prestatie nooit echt bevestigen. In de Giro stond hij nog nooit aan de start. "Ik wil me opnieuw richten op een goed klassement in rittenkoersen van drie weken", vervolgt de Fransman.

Bevestiging

"In de Tour heb ik twee keer gefaald, behalve dan mijn overwinning op Alpe d'Huez. Het zou goed zijn om de routine eens te doorbreken en mezelf eens te testen op de Stelvio, die ik nog nooit beklommen heb. De Tour zal natuurlijk altijd voorrang krijgen bij onze ploeg FDJ, wat normaal is. Maar de vraag is hoe je de Tour aanpakt als je de Giro gereden hebt", besluit Pinot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties