Trotse Van Avermaet: "Er mogen er natuurlijk nog bijkomen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Trotse Van Avermaet: "Er mogen er natuurlijk nog bijkomen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is woensdagavond verkozen tot Flandrien van het Jaar. Niet echt een verrassing, maar daarom was de BMC-renner niet minder blij met zijn trofee.

Het was al de vijfde keer dat Van Avermaet deze prijs mocht ophalen. "Mijn vijfde, ik ben aan het verbouwen dus kan ik nog een kamer bijbouwen", was Van Avermaet blij. "Er mogen er natuurlijk nog bijkomen maar ik ben nu vooral fier." Van Avermaet had zijn zege vooral te danken aan zijn gouden medaille in Rio. De Spelen zijn om de vier jaar, een WK is er elk jaar.

"De Spelen overkoepelen toch alle sporten en alle landen. Ook in het buitenland gaan de deuren makkelijk open. Het is iets magisch, dit had ik nooit verwacht. Ik had al Londen meegemaakt en dat had een grote impact. Rio was misschien mijn laatste Spelen. Ik had zoiets van ‘ik ga er alles voor doen’ en het is ook een magische dag geworden", aldus Gouden Greg.

Sterk 2016

Maar naast Rio had Van Avermaet nog tal van overwinningen beet. "Het was een enorm goed jaar, die titel zet wel al de rest in de schaduw, maar ook zonder was het mooi: drie dagen geel in de Tour is heel speciaal en ik Roger De Vlaeminck kunnen opvolgen in Tirreno: dat is toch ook iets wat niet veel renners kunnen zeggen", besluit Van Avermaet bij HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties