BMC-ploegmaat duidelijk: "Greg is altijd chill, altijd ontspannen. Ook in de koers"

Redactie
| 0 reacties
BMC-ploegmaat duidelijk: "Greg is altijd chill, altijd ontspannen. Ook in de koers"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet wil de komende weken opnieuw het beste van zichzelf geven in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. In die wedstrijden kan hij opnieuw rekenen op zijn Zwitserse ploegmaat én kamergenoot Michael Schär.

Beide renners kunnen zowel in als naast de koers goed met elkaar overweg. "Karakterieel verschillen we wel wat, ja", zegt Schär in HLN. "Greg is altijd chill, altijd ontspannen. Ook in de koers. Zelf ben ik dat in het dagelijkse leven, maar op de fiets kan ik redelijk... intens en emotioneel zijn."

"Ach, op den duur ken je elkaar door en door en weet je wat de ander leuk vindt of niet. Het kweekt gewoontes. Belangrijk is dat je geen stresssituatie creëert. Greg is onze kopman, hij heeft die rustgevende cocon nodig. Door hem voortdurend op stang te jagen help je hem, jezelf en de ploeg niet vooruit", aldus de Zwitser.

'Makkelijk op de kamer, sterk in koers'

Ook Van Avermaet heeft niets dan superlatieven voor zijn Zwitserse ploegmaat. "Een heel makkelijke op de kamer, een heel sterke in koers", aldus de olympische kampioen. "Iemand op wie ik altijd 100% kan rekenen, die alles voor me doet. Dat schept onvermijdelijk een band."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties