Landgenoot met ambitie naar klassiekers: "In elke koers in staat zijn om top tien of zelfs top vijf te rijden"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoot met ambitie naar klassiekers: "In elke koers in staat zijn om top tien of zelfs top vijf te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar gaf hij zijn visitekaartje af in Kuurne-Brussel-Kuurne, waardoor het grote publiek hem leerde kennen. Dit seizoen hoopt een ambitieuze Jasper Stuyven nog heel wat beter te doen in het voorjaar.

Na het wegvallen van Fabian Cancellara deelt Jasper Stuyven het kopmanschap met John Degenkolb. Maar de 24-jarige renner uit Heverlee is ambitieus. "Ik wil een belangrijke rol spelen in de finales van klassiekers. Dat wil zeggen: er niet zomaar wat bij rijden", opent Stuyven.

Top 5

En dus hoopt Stuyven om opnieuw een klassieker naar zijn hand te zetten. "Ik wil echt een rol spelen. Natuurlijk wil ik een klassieker winnen. Maar hoeveel renners kunnen dat ook waarmaken? Er zijn maar zeven klassiekers. Ik moet in elke koers in staat zijn om top tien of zelfs top vijf te rijden", klinkt het in HNB.

"Enkel de Ronde van Vlaanderen is een vraagteken voor mij. Ik ben explosief. Ik heb de voorbije winter ook voor het eerst aan krachttraining gedaan en heb twee kilo extra spiermassa in de benen. Maar de versnelling die Sagan of Van Avermaet hebben op de laatste keer Paterberg heb ik nog niet", weet Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties