"Wij reden voortdurend op kop, terwijl de rest niks deed, maar dat is gedaan"

Redactie
| 10 reacties
"Wij reden voortdurend op kop, terwijl de rest niks deed, maar dat is gedaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar lukte het de ploeg van Patrick Lefevere niet om een grote vis in het voorjaar binnen te halen. Kopmannen zijn er in 2017 genoeg voor de klassiekers en daarom zal er ook een andere tactiek gehanteerd worden.

Als je naar de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad kijkt, lijkt Quick-Step Floors wel zo'n 4 à 5 kopmannen te hebben. Tom Boonen, Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert... En dan zijn er nog jongens als Yves Lampaert en Matteo Trentin. Er zal dus anders gekoerst worden, laat Lefevere weten.

"Tactisch gaan we het geweer van schouder veranderen", opent de teammanager in HLN. "In het verleden moesten wij altijd het gewicht van de koers dragen. Iedereen keek altijd naar ons. Vorig jaar hebben ze ons serieus bij ons lepels gehad: wij reden voortdurend op kop, terwijl de rest niks deed, maar dat is gedaan. Die vlieger gaat niet meer op."

Van Avermaet en Sagan

"Greg Van Avermaet is olympisch kampioen, Peter Sagan is voor de tweede keer wereldkampioen: zij mogen ook eens hun verantwoordelijkheid nemen. Lotto Soudal heeft ook een goeie ploeg en heeft ambitie met Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts: zij mogen ook uit hun pijp komen. Als ze dat niet doen, dan krijgen ze het deksel op de neus", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties