Ambitieuze Jasper Stuyven: "Deze openingsklassiekers zijn geen doel op zich"

Redactie
| 2 reacties
Ambitieuze Jasper Stuyven: "Deze openingsklassiekers zijn geen doel op zich"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Trek-Segafredo rekent in de Omloop Het Nieuwsblad op Jasper Stuyven en Edward Theuns. De jonge Stuyven won vorig jaar in Kuurne en hoopt dit voorjaar te bevestigen.

De Leuvenaar reed enkel de Ronde van Algarve als voorbereiding op het voorjaar. "Een bewuste keuze", aldus Stuyven in HLN. "Ik heb een goede winter achter de rug. Ik heb niet veel competitiekilometers nodig om die topconditie te pakken te krijgen. Ik weet dat ik me perfect kan voorbereiden met enkele gerichte trainingen."

Het weer zal ongetwijfeld een belangrijke factor zijn zaterdag. "Het ziet er toch niet naar uit dat het zal regenen. Het weer is een 'mindset', het weer is wat het is, je kan er niets aan veranderen. Koud of nat, je moet je er niet door laten afleiden en je er gewoon op voorbereiden. Je mag dat gewoon niet in je hoofd laten spelen. Hoe dan ook zal het een gevecht zijn komend weekend."

Later pieken

"Ik wil opnieuw vooraan meespelen komend weekend, maar deze openingsklassiekers zijn geen doel op zich. Ik piek naar een iets latere periode. Vorig jaar was het openingsweekend echt een doel, wilde ik er winnen, maar nu droom ik van een volgende stap in mijn carrière. Al zal ik de kans niet laten liggen om te winnen dit weekend", besluit Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties