Boonen in de bres voor ploegmaat: "Sagan is het wat beu. Hij zaagt en klaagt veel de laatste tijd"

Redactie
| 33 reacties
Boonen in de bres voor ploegmaat: "Sagan is het wat beu. Hij zaagt en klaagt veel de laatste tijd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na afloop van Gent-Wevelgem was er heel wat te doen over Niki Terpstra, die samen met Peter Sagan een pokerspelletje speelde voor wie het gat op Van Avermaet en Keukeleire zou dichten. Tom Boonen neemt het alvast op voor zijn Nederlandse ploegmaat.

Volgens Boonen liep het mis in de communicatie binnen de ploeg. "Het is echt een misverstand", legt hij uit in HLN. "Het is verkeerd overgekomen. Ik had gezegd meerijden vooraan en in de slotkilometer iets proberen. Maar dan hadden wij geen communicatie meer met elkaar en met de auto. Dan is het een beetje zuur als je vijfde of zesde wordt."

"Niki heeft niet gefaald hé, Sagan heeft gefaald"

Toch neemt Boonen het op voor Terpstra, die vond dat Sagan het gat moest toerijden. "Niki heeft niet gefaald hé, Sagan heeft gefaald. Een Sagan in die situatie moet altijd direct reageren. Hij is vandaag de enige man die de koers verloren heeft. Niki heeft geprobeerd om te winnen, hij heeft hier niet verloren. Het is aan Sagan om op dat moment te reageren."

"Hij is de snelste en is wereldkampioen. Ik denk dat hij het allemaal een beetje beu is. Hij zaagt veel en hij klaagt veel de laatste tijd. Dat is ergens wel normaal, hé. Het is voor hem ook de drukste en moeilijkste periode uit zijn leven tot nu toe. Op een bepaald moment ben je het wat beu", toont Boonen begrip voor de Slovaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties