Nóg meer onverharde wegen in Belgische koers, onze Strade Bianchi?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Nóg meer onverharde wegen in Belgische koers, onze Strade Bianchi?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door het Hageland krijgt opnieuw een metamorfose. In de wedstrijd die deel uitmaakt van de Napoleon Games Cycling Cup komen nog meer onverharde wegen.

“We wilden niet raken aan het karakter van de wedstrijd en de sleutelpunten", aldus Nick Nuyens aan Sporza. "De historische Grote Markt van Aarschot en de prachtige Citadel van Diest blijven de ideale start- en aankomstplaats voor onze koers.”

“Onderweg krijgt het peloton niet minder dan 25 kasseistroken voor de wielen geschoven, aangevuld met 7 hellingen op de glooiende asfaltwegen in het Hageland. Dat allemaal resulteert in ruim 25 kilometer onverharde wegen en 5 kilometer kasseien. En dat allemaal voorzien van een kleine 2.000 hoogtemeters.” Een stevige brok dus.

Aanloopstrook

"Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een lange aanloopzone van zo’n 90 kilometer zonder hindernissen te nemen. Daardoor zullen de renners rustiger naar de finale kunnen toeleven, zodat alle mogelijke scenario’s op tafel kunnen liggen. De finale met alle cruciale stroken zit nu in de laatste 100 kilometer", sloot Nuyens af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties