BMC aan het feest in koninginnenrit, Dumoulin behoudt het roze

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
BMC aan het feest in koninginnenrit, Dumoulin behoudt het roze

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koninginnenrit in de Ronde van Italië is gewonnen door Tejay Van Garderen. De BMC-renner haalde het in een sprintje van Mikel Landa, die opnieuw tweede wordt in een Giro-rit. Een indrukwekkende Dumoulin behield zijn roze leiderstrui.

Vier renners gingen er al snel vandoor in de koninginnenrit van deze Giro. Ze bleven vooraan met drie over, een omvangrijke groep met onder meer Jasper Stuyven maakte de aansluiting. De Leuvenaar moest later wel passen. Op de Passo de Gardena, de derde col van de dag, kwam er vuurwerk bij de favorieten.

Aanval Quintana

Quintana ging aan, Nibali zette even later de jacht in op de Colombiaan van Movistar. Een geïsoleerde Dumoulin kreeg het moeilijk (zonder ploegmaats), maar kon later opnieuw de aansluiting maken. Vooraan pakte in de nieuw gevormde groep Mikel Landa dan weer alle bergpunten.

De roze trui keerde toch nog terug bij zijn twee grote rivalen, op de slotklim bleef een aanval van Quintana en Nibali lang uit. Het was de leider zelf die echter in aanval ging. Het kwam weer samen en ook Pinot, Kruijswijk, Nibali waren nog steeds goed mee.

Vooraan bleven Landa en Van Garderen met twee over. Hun voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Het zag er naar uit dat de groep der favorieten nog zou terugkeren, maar het werd toch een sprintje tussen de Spanjaard en de Amerikaan.

Eindelijk voor Van Garderen

Landa ging als eerste aan, maar Van Garderen ging er nog vlot over. Voor de BMC-renner is het zijn eerste zege in een Grote Ronde. Landa blijft dan weer met lege handen achter, nadat hij twee dagen geleden ook al de zege aan Vincenzo Nibali moest laten.

Dumoulin, Quintana en Nibali kwamen samen binnen. Het roze blijft ook bij de Nederlander, die meer dan ooit dé topfavoriet is voor eindwinst in deze Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties