Bij Lotto Soudal mikken ze op meerdere pionnen en zien ze één grote favoriet voor het BK van zondag

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Bij Lotto Soudal mikken ze op meerdere pionnen en zien ze één grote favoriet voor het BK van zondag

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal is zoals elk jaar hofleverancier wat betreft het aantal renners op het BK. Een echte kopman is er volgens ploegleider Herman Frison niet, een echte favoriet wél.

"In het verleden hebben we al gezien dat er tijdens BK’s op een vlak parcours vaak een hoge snelheid ontwikkeld wordt", opent Frison bij zijn ploeg. "Dus hoewel het parcours vlak is, kan het veld zeker uiteengeslagen worden. Een pelotonsprint behoort tot de mogelijkheden, maar ik acht die kans eerder klein."

Er zijn volgens Frison verschillende scenario's mogelijk op het biljartvlakke parcours. "Een BK is een onvoorspelbare en moeilijk te controleren wedstrijd. Er zijn veel mogelijke scenario’s voor zondag. Als het van bij de start oorlog is, kunnen die kasseistroken aan het eind van de dag zeker de wedstrijd beïnvloeden. Met een late uitval bijvoorbeeld."

"Wij beschikken over een groep met verscheidene kanshebbers op dergelijk parcours"

Een kopman is er niet bij Lotto Soudal. "Bij Lotto Soudal hebben we geen specifieke kopman voor zondag. Wij beschikken over een groep met verscheidene kanshebbers op dergelijk parcours. Het zal erom gaan je kans te grijpen op het goede moment, maar wanneer dat is valt niet te voorspellen. Dat kan in de eerste ronde zijn, maar ook pas in de slotronde."

De ploegleider ziet wel één grote favoriet voor goud. "Philippe Gilbert is wat mij betreft de grote favoriet om de titel te pakken. Hij is al het hele seizoen goed. En hij durft vroeg de koers open te breken", besluit Frison.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties