Het ideale scenario voor Greg Van Avermaet om een eerste keer het BK te winnen

Redactie
| 39 reacties
Het ideale scenario voor Greg Van Avermaet om een eerste keer het BK te winnen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft de laatste jaren al een indrukwekkend palmares bij elkaar gereden, maar hij werd nog nooit Belgisch kampioen. Nu zondag zal het ook zeker niet gemakkelijk worden, weet de BMC-renner.

"Het BK is niet de gemakkelijkste wedstrijd van het seizoen en ook niet mijn favoriete wedstrijd", opent Van Avermaet. "Maar het is altijd een mooie koers om te winnen. Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest en al een paar keer was ik heel zwaar ontgoocheld. Nu heb ik er veel zin in. We zien wel wat er uit de bus komt."

Van Avermaet hoopt op met een selectief groepje de finale te rijden. "Als ik in de finale kan geraken met de sterke mannen. Heb ik de meeste kansen", aldus de olympische kampioen bij Sporza. "Als het echt een gesloten wedstrijd wordt, is het moeilijk voor mij om het verschil te maken."

"Ik start eigenlijk zonder al te hoge verwachtingen"

"In zo'n peloton denk ik dat ik altijd bij de favorieten hoor. Dat zal zondag niet anders zijn. Ik start eigenlijk zonder al te hoge verwachtingen. We gaan zondag gewoon koersen en dan zien we wel wat er uit de bus komt."

Maar de tricolore trui niet veroveren, is volgens Van Avermaet geen ramp. "Hopelijk kan ik winnen en met de nationale trui naar de Tour de France vertrekken. Is het niet zo, dan is mijn jaar nog altijd meer dan geslaagd en zit ik al met mijn hoofd in de Tour", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties