Analyse Lefevere ziet twee grote namen vertrekken, maar zijn twee grootste transfers zijn déze contractverlengingen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lefevere ziet twee grote namen vertrekken, maar zijn twee grootste transfers zijn déze contractverlengingen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zijn al drukke dagen en weken geweest voor Patrick Lefevere. De teammanager van het Belgische Quick-Step Floors maakte al enkele inkomende transfers bekend, terwijl er ook heel wat andere namen voor een verlengd verblijf kozen.

Grote namen als Marcel Kittel en Dan Martin verlaten de ploeg na dit seizoen. Kittel kiest voor de Tour-zekerheid die hij bij Katusha-Alpecin krijgt, terwijl de Ierse ronderenner en Ardennenspecialist naar UAE Fly Emirates verhuist. Maar ook, David De La Cruz, de nummer 7 van de Vuelta van vorig jaar en Julien Vermote zoeken andere oorden op.

Behalve Viviani werd er nog geen écht grote naam binnengehaald. Maar hoe spijtig het vertrek van Kittel en Martin ook is, de twee grootste transfers zijn twee contractverlengingen. Julian Alaphilippe, de Franse wonderboy die door een knieblessure zijn talent dit seizoen nog maar weinig kon etaleren, is in de toekomst een garantie op succes in de Ardennenklassiekers én misschien het rondewerk.

Fernando Gaviria is dan weer de oorzaak dat Kittel vertrokken is. Na een erg succesvolle Giro wil de Colombiaan het volgend jaar in de Tour proberen. Twee topsprinters in één ploeg? Niet mogelijk, waardoor de vijfvoudige ritwinnaar van de afgelopen Ronde van Frankrijk eieren voor zijn geld koos.

Beide renners begonnen ook met geen riant loon aan hun periode bij Lefevere, maar de nieuwe verbintenissen hebben geld gekost. Het oogt dus wat twijfelachtig of er - naast Viviani - nog een grote naam bij komt in het kamp van Quick-Step Floors. Al zijn er enkele jonge talenten gehaald en is Sénéchal zeker iemand om naar uit te kijken in de klassiekers.

Overzicht transfers Quick-Step Floors:

Nieuw in 2018: Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), Elia Viviani (Team Sky), Florian Sénéchal (Cofidis), Jhonathan Navarez (Axeon Hagens Berman)

Contract verlengd: Tim Declercq, Philippe Gilbert, Niki Terpstra, Pieter Serry, Fabio Sabatini, Iljo Keisse, Julian Alaphlippe, Maximiliano Richeze, Bob Jungels en Fernando Gaviria

Vertrekken: David De La Cruz (Team Sky), Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), Dan Martin (UAE Fly Emirates), Julien Vermote (Dimension Data)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties