Zegekoning van 2016 Dupont heeft sportieve revanche beet en komt na zege terug op uitsluiting uit BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zegekoning van 2016 Dupont heeft sportieve revanche beet en komt na zege terug op uitsluiting uit BinckBank Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Timothy Dupont was het tot dusver een teleurstellend seizoen, maar daar heeft de sprinter van Veranda's Willems-Crelan in de GP Jef Scherens verandering in gebracht. De nul is zo eindelijk van de tabellen geveegd.

"Iedereen die dit zegegebaar gezien heeft, weet dat er heel wat ontlading was na heel veel frustraties", aldus Dupont in een eerste reactie voor de camera. "Ik zag het hele voorjaar in duigen vallen door problemen. Als je hier in Leuven deze hele lastige koers kan winnen, dan mag je heel tevreden zijn."

"Heel het voorjaar viel in het water", vervolgt de sprinter. "Als je dat dan in het najaar kan rechtzetten, dan doet dat deugd. Vorig jaar won ik week na week en dan was dat precies normaal. Nu besef ik hoe mooi een overwinning kan zijn."

"Ik hoop dat ik nu getoond heb dat ik het waard ben"

Dupont werd twee weken geleden nog uit de BinckBank Tour gezet na een dispuut met zijn ploegleider Michiel Elijzen. "Grote problemen waren daar niet", zegt Dupont daarover. "Er was een woordenwisseling tussen Michiel en ik. Het was een conflict. Maar ik moet me schikken naar de ploegleiding. Ik hoop dat ik nu getoond heb dat ik het waard ben."

Al was het niet alleen daardoor dat Dupont op scherp stond. "Zeker niet. Ik verstond heel goed waarom alles gebeurd is. Ik kan redelijk goed relativeren en de focus behouden. In Veenendaal was het ook goed vrijdag. Dat ik kon vieren met mijn kind? Dat is de grootste overwinning die ik mijn leven al behaald heb", besluit Dupont.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties